Oppskrifter

Oppskrift: Grove scones med fyll

Her er oppskriften på sconesene jeg og Hilde lagde på mandag:

INGREDIENSER
300 gram hvetemel
150 gram sammalt hvete
1 ts bakepulver
4 ss rapsolje
3 dl melk

Fyllet kan man bestemme selv, men vi hadde skinke, ost og soltørkede tomater i. Det var veldig godt, så det anbefaler jeg!

Bland sammen alle ingrediensene og elt deigen. Den skal se sånn ut:

 

Deretter triller du ut små kuler og presser dem ned på et bakepapir. Etterpå kan du legge fyllet i midten, og "pakke det inn", slik som dette:

Stek dem i ca. 20 minutter på 200 grader. Nå er de ferdige, og klare til å nytes!
Smoothie

I dag laget jeg en god smoothie, noe som var vanskelig å få til siden Birgitte hadde ødelagt blenderen. Alltid gøy når lillsøstre ødelegger ting uten å si ifra.. Jeg endte opp med å bruke stavmikser (tror det er det det heter?) så det ble jo smoothie, da. Her er det jeg hadde oppi:


Yoghurt, melk og frosne bær. Brukte også litt honning.


Resultatet, nam nam!

Frokosttips

Jeg har ofte ikke lyst på frokost i det hele tatt, men jeg vet at det viktig å spise det uansett. Når jeg ikke har lyst på noenting, pleier jeg å spise dette jeg skal vise dere nå.

DU TRENGER:
1 yoghurt
Müsli
Bær (jeg bruker skogsbær)

Jeg legger dette lag på lag i en skål, og blander det sammen til slutt. Det er både sunt og godt!Som dere ser er bærene frosne.. Det skal de helst ikke være, men jeg gadd ikke å vente, haha!

Oppskrift: Supergode sjokolademuffins

Nå skal jeg dele en oppskrift med dere som er utrolig god. Det er sjokolademuffins, og jeg har funnet på oppskriften selv. Jeg har tatt utgangspunkt i en enkel muffinsoppskrift, da, så den er ikke HELT selvlaget.

Dette trenger du:
150 g hvetemel
150 g sukker
150 g margarin
3 egg
1 ts bakepulver
5 ss vaniljekrem
5 ss sjokoladesaus
3 ss kakao (du kan ha mer eller mindre i av denne, avhengig av hvor sterk sjokoladesmak du ønsker)

Dette gjør du:
Bland alle ingrediensene. Jeg liker å begynne med sukker og smør, for deretter å ha egg oppi. Resten har jeg oppi i helt tilfeldig rekkefølge. Stek muffinsene på 180 grader i 10-15 minutter på midterste rille.

Hvis du vil ha glasur, kan det være godt å blande Philadelphia-ost, melis, litt vann og kakao/sjokoladesaus.Disse er kjempegode og saftige, absolutt en favoritt i helgene!

Oppskrift: Smoothie

Jeg laget nettopp en kjempegod smoothie, og vil dele oppskriften med dere!

Du trenger:

Image and video hosting by TinyPic
 
En yoghurt, frosne skogsbær og eplemost. DU TRENGER VANILJEKREM ELLER VANILJESAUS OGSÅ, GLEMTE Å TA BILDE AV DEN! 

Bland alle ingrediensene, men la det være litt eplemost igjen. Den har du oppi helt til slutt slik at det blir kullsyre i smoothien (den går bort i blenderen)!

Image and video hosting by TinyPic

H
adde ikke blandet eplemosten helt inn på det bildet, så det så litt ekkelt ut. Jaja, det var GODT!

Calzone: Oppskrift

Beklager at oppskriften ikke kom i går. Har egentlig ingen teit unnskyldning heller, bortsett fra at jeg er lat. Nok om det, her er oppskriften.

Det første du må gjøre, er å lage en pizzadeig. Dette trenger du til deigen:

3 dl vann
1/2 pakke gjær
2 ss olje
Litt salt
9 dl hvetemel

Bland først gjær med fingervarmt vann. Deretter kan du ha resten av det flytende oppi, og fortsette med det tørre. Kna deigen godt! La den heve mens du lager fyllet.

Nå kan du begynne på fyllet. Her er det du trenger:

300-400 gram kjøttdeig
En middels stor løk
Et fedd hvitløk
En boks hakkede hermetiske tomater
Litt salt
Litt oreganoLitt pepper
1/2 boks soltørkede tomater (ca. 12 store biter)
4 ss cottage cheese

Fres løken og hvitløken. Ha kjøttdeigen oppi, og vent til den er nesten gjennomstekt før du tilsetter en boks med hakkede tomater, soltørkede tomater og cottage cheese. Smak til med oregano, salt og pepper.

Nå er det på tide å ha fyllet i deigen. Begynn med å kjevle ut deigklumper til tynne sirkler, slik som dette:
 

Ha deretter en liten klatt med fyll midt i sirkelen og brett den over slik at den blir en halvsirkel. Klem sammen i endene og ha ost på toppen. Da skal det se slik ut:Stek på midterste rille på 210 grader i ca. 15 minutter. Jeg har funnet på oppskriften helt selv, tenk på det! Disse minicalzonene smaker kjempegodt, og oppskriften holder til 3-4 personer.

Eplemuffins: Oppskrift

Her er oppskriften på eplemuffinsene fra sist innlegg. Disse muffinsene er veldig luftige og saftige, og smaker rett og slett vidunderlig! Her er hva du trenger:

150 gram smør/margarin
150 gram sukker
150 gram fint mel
1 ts. bakepulver
3 egg
1 ts. vaniljesukker
Litt kanel
2 middels store epler 

Alle ingrediensene skal blandes sammen, untatt kanel. Jeg liker å blande sammen smør og sukker først, for deretter ha egg oppi, og til slutt resten. Jeg har alltid eplene oppi til slutt! 

Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter på 180 grader. Når du tar dem ut, dryss litt kanel over. Så gjenstår det bare å si: Bon Apetit!
Karens tacokjøttboller

Jeg fikk idéen om å lage tacokjøttboller av min gode venn Hilde, og det var virkelig en kjempegod idé! Nå skal jeg vise dere hvordan dere lager tacokjøttboller etter min egen oppskrift. Her er det du trenger:

5 ss Griljermel / Strøkavring
1 dl Melk
1 Egg
Ca. 200-300 gram kjøttdeig
En halv pakke tacokrydder
Ost

Man kan selvfølgelig justere litt på mengden av de forskjellige ingrediensene. Dette skal holde til 2-3 personer (i hvertfall i min familie).

Bland alle ingrediensene sammen og form dem til små kjøttboller med en liten osteterning i midten. Stek dem på middels varme i rundt 4 minutter på hver side.Nå er du ferdig! Disse kjøttbollene er superenkle å lage og smaker kjempegodt, bon appétit!


Karen

16, Stavanger

Hei! Mitt navn er Karen, og jeg er 16 år. Jeg skriver hovedsaklig om min hverdag, men tar også mye bilder som blir postet her. Du kan kontakte meg på karenmbronnick@gmail.com

bloglovinKategorier


Arkiv

hits